DetailDPPF Folie

ppf laten aanbrengen

PPF voor autoโ€™s is een geavanceerde beschermingsoplossing om de lak van voertuigen te beschermen. Paint Protection Film, beter bekend als PPF, is de laatste jaren steeds populairder geworden voor mensen die de lak van hun auto willen beschermen. Door het aanbrengen van PPF folie door DetailD wordt een voertuig op lange termijn beschermd tegen externe schade. PPF heeft een unieke zelfherstellende eigenschap en dit helpt om de waarde van de auto te behouden of zelfs te verhogen. Als u op zoek bent naar een expert om PPF aan te laten brengen op uw auto, motor of ander voertuig dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben in onze werkplaats in Zutphen de juiste ervaring en expertise in huis om PPF folie aan te brengen.

Neem contact op

Wat is PPF?

PPF is de afkorting van Paint Protection Film. PPF is een hoogwaardige beschermingsfolie om de lak van auto’s en andere voertuigen te beschermen. PPF folie is ontwikkeld om het lakoppervlak te beschermen tegen beschadigingen van buitenaf. De PPF folie is een barriere tussen de lak en externe invloeden zoals bijvoorbeeld steenslag, vogelpoep, insecten of UV straling. Door de PPF film blijft het lakoppervlak als nieuw, zelfs na jaren intensief gebruik. PPF heeft een zelf-herstellend vermogen tegen kleine krasjes. Wij werken met PPF van Profilm, een aantoongevend merk in de PPF industrie. Profilm heeft een 100% transparante PPF en staat bekend om zijn hoge kwaliteit en duurzaamheid.

Heeft u vragen over PPF? Neem dan gerust contact met ons op via 06 177 011 18ย voor vrijblijvend advies.

De voordelen van PPF

Er zitten veel voordelen aan het gebruik van PPF voor uw auto of motor. Om te beginnen is PPF de perfecte bescherming tegen steenslag. Wij merken dat de meeste lakbeschadigingen veroorzaakt worden door steenslag. De PPF folie is een schild wat de lak van uw motorkap beschermt tegen steenslag. De impact van rondvliegende steentjes wordt opgevangen door de Paint Protection Film en hierdoor blijft de lak onbeschadigd. Naast steenslag beschermt PPF ook tegen oppervlakkige krassen van takken langs de weg. PPF is ook perfecte bescherming tegen parkeerschade aan uw portieren door andere onoplettende weggebruikers.

Naast krassen zorgt PPF er ook voor dat chemische schade wordt voorkomen aan je voertuig. Een bekend voorbeeld zijn de zuren van vogelpoep. PPF zorgt ervoor dat vogelpoep de lak van de auto niet kan aantasten. Daarnaast zien we na de zomervakantie vaak automobilisten die ingevreten boomhars op hun auto hebben zitten. Bij parkeren onder bomen op de camping in Frankrijk is dit een veelvoorkomend probleem. Met PPF voorkomt u dat de boomhars uw lak aantast en daarnaast is het makkelijker te verwijderen.

Een ander belangrijk voordeel van PPF is het zelfherstellend vermogen. Tijdens het gebruik van uw voertuig kunnen er altijd kleine krasjes of swirls ontstaan. De krasjes in PPF kunnen vanzelf weer verdwijnen door de warmte van de zon of met een warme waterstraal. Met PPF zal uw auto er altijd perfect uitzien en dit verhoogd de waarde van uw voertuig.

Tot slot bieden wij nog een optie voor als u extra bescherming en glans wil voor uw voertuig. PPF kan worden gecombineerd met een glascoating. De combinatie van PPF en glascoating zorgt niet alleen voor een extra laag bescherming, maar ook voor een nog mooiere glans. Daarbij wordt het nog makkelijker om uw voertuig te reinigen.

Neem contact op

Hoe wordt PPF folie gemaakt?

PPF is gemaakt van thermoplastisch urethaan. Dit zegt u wellicht niks, maar urethaan staat bekend om zijn sterkte, helderheid en flexibliteit. Hiermee heeft het de perfecte eigenschappen om een goede bescherming voor uw lak te zijn. Om te beginnen is het 100% transparant, waardoor het zowel voor de kleur uw lak als voor het licht uit uw koplampen perfect geschikt is. Na aanbrengen zit het onzichtbaar op uw auto en tegelijkertijd is het een krachtige bescherming.

Een van de unieke voordelen van PPF is het zelfherstellende vermogen. De bovenste laag van de PPF film bestaat uit een elastomere polymeer. Deze elastomere polymeer reageert op warmte. Door deze reacties kunnen kleine krasjes in de PPF folie vanzelf verdwijnen. De elastomere polymeer zorgt ervoor dat de PPF zichzelf kan “genezen”.

De dikte van PPF film is meestal tussen de 150 en 200 micron. Een micron is een duizendste van een millimeter. Dit is de optimale dikte tussen de flexibliteit van de folie en de beschermende kracht. De lijm die gebruikt wordt om de PPF te hechten is speciaal gemaakt om langdurig te blijven zitten. Tegelijkertijd is het ook speciale lijm die de lak niet beschadigd en geen resten achter laat bij verwijdering.

PPF folie laten aanbrengen

DetailD is gespecialiseerd in het aanbrengen van PPF folie. Wij helpen u graag met het aanbrengen van deze unieke beschermingslaag op uw voertuig. DetailD werkt met producten van Profilm. Profilm PPF is gemaakt van hoogwaardig urethaan en dat zorgt ervoor dat onze beschermfolie duurzaam is en een uitstekende afwerking heeft. Profilm PPF is erg flexibel, heeft een herhaalbare hechting en laat geen resten achter na verwijdering. Wij hebben ook voor Profilm gekozen vanwege de hoge standaarden. Profilm PPF voldoet aan de verschillende OEM normen en ISO 9001. Wij helpen u graag uw voertuig de bescherming te geven die het verdient. Neem contact met ons op om meer informatie en een offerte te ontvangen.